Verhalen van deelnemers

Een project bij Time 4 Your Future is een ontdekkingsreis van jezelf leren kennen, mensen ontmoeten en nieuwe dingen leren. Hier lees je de verhalen van deelnemers over hoe zij hun T4YF project hebben ervaren.

Jasmijn Dopmeijer

“Je leert er een hoop van en dat heeft later ook resultaat op je werk omdat je al meer ervaring hebt op dit werkvlak”

Ik ben in september met mijn 2e leerjaar gestart en ook begonnen met Time 4 Your Future. We zijn gestart met drie trainingen: 1. verbindende communicatie, 2. jezelf presenteren en 3. het geven en ontvangen van constructieve feedback. De leukste training vond ik feedback geven en ontvangen, dit is ook heel belangrijk op elk werkvlak. Maar aan de training jezelf presenteren had ik het meeste. Ik vind het namelijk best moeilijk en spannend om bijvoorbeeld te presenteren voor de klas of naar een sollicitatiegesprek te gaan. Daarom is het juist zo fijn dat Time 4 Your Future hier trainingen in geeft. Je leert er namelijk super veel van.

Voor de rest vind ik het een heel leuk project. Het was voor mij wel even zoeken naar een plek om vrijwilligerswerk te lopen. Maar vanaf het moment dat ik deze heb gevonden, vind ik het superleuk. Ik loop nu vrijwilligerswerk bij het Odensehuis De Linde in Delft. Dit is een tehuis voor mensen met dementie waar ze zelf kunnen beslissen of ze langs willen komen. Het Odensehuis organiseert activiteiten zoals: wandelen langs oude gebouwen in Delft, appeltaart bakken en bijvoorbeeld knutselen. Voor de rest kunnen ze spelletjes spelen, gezellig kletsen en natuurlijk een bak koffie of theedrinken. Zonder Time 4 Your Future zou ik zelf als jongere niet zo snel vrijwilligerswerk gaan doen. Ik ben nu wel heel blij dat ik deze keuze heb gemaakt, je bezorgt mensen een leuke dag of helpt ze ergens mee, je doet meer werkervaring op en het staat goed op je cv.

Jack van den Ark

“Ik zat eigenlijk zo aan mijn 80 uur”

Ik heb mijn vrijwilligerswerk gedaan op het Poptahof namens Delft voor Elkaar. Op het Poptahof is er een ontmoetingsplek voor buurtbewoners waar een wijkteam met professionals werkzaam is. Het is goed dat er zulke initiatieven op verschillende niveaus zijn, zo helpen de buurtbewoners elkaar en zijn er ook hulpverleners die de buurtbewoners kunnen ondersteunen en doorverwijzen naar de juiste plaats. Zelf heb ik een mooie combinatie gemaakt van het opbouwen van de ontmoetingsplek met het voeren van gesprekken met buurtbewoners. Ik vond het erg leuk om te doen, ik heb veel geleerd ook en heb veel nieuwe mensen ontmoet. Ik zou T4YF aan andere jongeren adviseren: je gaat een leuke tijd tegemoet, ontmoet nieuwe mensen en leert nieuwe dingen. Het is goed voor je werkdiscipline en het houd je ook fit voor het volgende avontuur dat op je pad komt.

Elke

“Ik heb geleerd dat ik best goed met kinderen kan werken!”

Ik heb de afgelopen maanden enorm veel geleerd. Vooral de training “jezelf presenteren” was heel interessant. Solliciteren is eigenlijk een best lastige gebeurtenis en ik merk dat ik dit als autist nog moeilijker vind. Sociale regels die voor neuro typische mensen vanzelfsprekend zijn, moet ik soms nog leren. Deze cursus heeft me enorm veel geleerd. Mijn vrijwilligerswerk heb ik bij de Delftse Vakantie Activiteiten gedaan, 80 uur in twee weken tijd! Ik heb daar geleerd dat ik best goed met kinderen kan werken en ook hoe ik mijn grenzen kan aangeven. Als je een maatschappelijk bijdrage wil doen, maar niet goed weet hoe je moet beginnen, raad ik T4YF enorm aan! Ze hebben mij enorm goed geholpen met de cursussen en met vrijwilligerswerk zoeken

Beaudine

“Ik heb door dit project meer werkervaring opgedaan en ik heb ook kunnen ervaren hoe het is om met andere doelgroepen te werken”

Via mijn school ben ik bij Time 4 Your Future gekomen. We zijn gestart met drie trainingen. De leukste training vond ik constructieve feedback omdat ik daar het meeste aan heb gehad. Bij deze training heb ik geleerd hoe je feedback kan geven en ontvangen zonder slechte bedoelingen erbij te hebben. Ik vond alle trainingen erg leerzaam en ik denk dat iedereen er wat aan heeft en je kan het op meerdere plekken toepassen.

Na de trainingen ben ik begonnen met mijn 80 uur aan (maatschappelijk) vrijwilligerswerk op meerdere en door mijzelf gekozen plekken. Eén daarvan was bij Geuzenhonk. Ik heb hier met kinderen activiteiten gedaan. Op een gegeven moment was het door de lockdown helaas niet meer mogelijk omdat de locatie moest sluiten.

Om toch aan mijn 80 uur te komen heb ik extra vrijwilligerswerk gezocht. Ik liep ook al stage en ik heb bewust een andere doelgroep dan mijn stage gekozen. Ik ben aan de slag gegaan bij Cardia Ouderenzorg. Als ik dit project niet had gedaan was ik denk ik nooit vrijwilligerswerk gaan doen. Ik heb door dit project meer werkervaring opgedaan en ik heb ook kunnen ervaren hoe het is om met andere doelgroepen te werken. Ik ben er hierdoor achter gekomen dat ik ouderenzorg ook erg leuk vind en ik heb daar nu ook een baan aan overgehouden.

Doordat ik wat vertraging had in mijn traject ben ik met een klasgenoot ook aan de slag gegaan met de Time 4 Your Future podcast. De eerste aflevering is gemaakt door twee vorige deelnemers en wij maken nu de tweede aflevering. Hiermee heb ik extra uren kunnen maken en het was ook erg leerzaam. Ik had nog nooit zoiets gedaan en het is ook uit mijn comfortzone.

Ik raad Time 4 Your Future aan voor andere jongeren omdat het goed op je CV staat, je veel werkervaring kan opdoen en er ook achter kan komen wat je leuk vind om te doen.

OVER T4YF

WAT WIL JIJ BEREIKEN MET TIME 4 YOUR FUTURE?

Doe jij mee aan Time 4 Your Future, dan doe je iets goeds voor een ander én voor jezelf. Of je nu meedoet om de regie over je toekomst te pakken, je netwerk te vergroten of omdat je gewoon graag iets doet voor een ander. Jouw inzet en energie heeft een positieve impact. Schrijf je daarom snel in!

MEEDOEN MET T4YF