Veelgestelde vragen over T4YF

Waar staat T4YF voor?

Voor Time 4 Your Future. Jouw toekomst lijkt ver weg. Maar wat je nu doet, heeft impact voor later. Bij T4YF helpen we jou de regie over je toekomst te pakken. Want hoe jouw toekomst eruit ziet, dat bepaal jij zelf.

Wat doet T4YF?

Wij helpen jou met je MDT. MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Hierbij zet je je vrijwillig in voor de samenleving terwijl je jouw talenten ontwikkelt.

Via Time 4 Your Future (T4YF) kun jij je jezelf ontwikkelen, je talenten ontdekken en iets goeds doen voor een ander. We bieden drie verschillende trajecten aan, namelijk vrijwilligerswerk, actie-onderzoek en projecten. Je kunt het traject alleen doen of met anderen samen.

Waarom een MDT-project via T4YF?

T4YF is een uniek project waarbij jij de kans krijgt om aan jouw talenten, kwaliteiten en valkuilen te werken, deze in te zetten in de praktijk én daardoor jezelf verder te ontwikkelen. Samen met de door jou gekozen coach bepaal je wat er in jouw T4YF-traject centraal staat. Wil je echt out-of-the-box gaan of wil je het dichter bij jezelf houden? We gaan samen met jou aan de slag om het beste traject neer te zetten dat past bij jouw persoonlijke ontwikkeling.

Wie kunnen er meedoen met T4YF?

Jongeren tussen de 12 en 30 jaar kunnen deelnemen. Je hebt geen ervaring nodig en het maakt niet uit welk schoolniveau je hebt. Wil jij je oriënteren op je toekomst? Nieuwe talenten en kwaliteiten in jezelf ontdekken? En ben je gemotiveerd om je skills te ontwikkelen en in te zetten in de praktijk? Dan is T4YF er ook voor jou.

Hoeveel tijd kost een T4YF-traject?

De opdracht die je gaat doen kost ongeveer 80 uur in maximaal 6 maanden. De kick-off en workshops bij T4YF tellen mee voor de 80 uur. Wil je meer uren maken, dat is uiteraard geen probleem!

Dit kan naast je school, studie of baan. Of in een tussenjaar. Weten of meedoen voor jou haalbaar is? Neem contact met ons op en stel al je vragen.

Krijg je betaald voor deelname?

Jouw T4YF-project is vrijwillig. Hiervoor krijg je geen salaris. Wel krijg je, aan het einde van het project, een vergoeding van €200,-.

Persoonlijk levert het jou ook veel op! Bij T4YF volg je namelijk een aantal gerichte workshops, waarmee je belangrijke kwaliteiten ontwikkelt. En het traject dat jij bij ons volgt geeft jou wellicht nieuwe inzichten en misschien zelf een nieuw toekomstperspectief. Daar heb je je hele toekomst voordeel van!

Wat betekent T4YF voor mijn toekomst?

Met T4YF heb je een unieke kans om richting te geven aan je toekomst. Je kunt in de praktijk ontdekken wat jij leuk vindt en waar je goed in bent. En je krijgt de kans om echt impact te maken en jouw stem te laten horen.

Voor veel jongeren geeft dit een flinke boost in hun zelfvertrouwen en talentontwikkeling. Misschien kom je erachter wat jouw droombaan is, of krijg je zelfs een baan aangeboden bij je T4YF-bedrijf. En je leert nieuwe mensen kennen die jou in de toekomst kunnen helpen